Коли розмова заходить про сигарети, ми обговорюємо профіль смаку, отриманого із суміші розкішних табаків, і захоплюємося обгорткою, яка пов’язує всі ці чудові елементи разом. При виготовленні самокруток, рідко обговорюється один з найбільш важливих процесів – ферментація тютюну.
Ферментація – не дуже гламурне слово. Але цього процесу тютюнової промисловості серйозно не вистачало. Багато приймають як належне те, що робить даний процес. У статті ми детальніше розглянемо цей процес і пояснимо, що він робить для поліпшення загальної якості улюблених тютюнових виробів.
Чому сигарний тютюн ферментований сильніше?
Сигарний тютюн унікальний у багатьох відносинах, що робить його якість помітно відмінною від решти видів і марок тютюну, наприклад, того, що використовується в сигаретах. Сигарний тютюн більш насичений, ароматний, м’який і стійкий. Це відбувається через ферментацію, вона певною мірою відбувається природним шляхом. Але будь-який прославлений сигарний дім внесе особистий внесок у процес ферментації, щоб краще контролювати смак і якість особливого сигарного тютюну. Ферментація, по суті, виявляє бажані смакові нотки, що дозволяє тютюновим компаніям забезпечувати однаковість смакових профілів з великою кількістю нюансів, ніж можуть дати сигари низької якості.
Ферментація тютюну: на що схожий процес?
Як вже говорилося, ферментація відбувається природним шляхом, і початкова стадія ферментації зазвичай відома як «затвердіння». Коли листя тютюну висять, вони починають руйнуватися, що змінює їх рівень вологості, смак і текстуру. Зараз для більшості компаній це лише попередній крок, адже ферментація як процес дозволяє компаніям поліпшити сигари кількома способами.
Після завершення процесу затвердіння компанія створить пілони, які представляють стопки тютюну. Вони мало чим відрізняються від компостних куп, пропускають обмежений кисень, оскільки молекули розкладаються природним чином, змінюючи хімічну структуру продукту. Купи створюють тиск, вивільняєтья аміак з тютюнових листів і знижує вологість. Це забезпечує відмінне середовище для ферментації, в той час як хімічний склад тютюну змінюється, що в кінцевому підсумку впливає на смак і якість.
Щоб гарантувати бажаний смак продукту, виробники тютюну повинні уважно стежити за цим процесом. По-перше, пілони повинні підтримувати температуру від 37 до 47 градусів, це ідеально для забезпечення адекватного бродіння. Співробітники часто перевертають пілони, щоб підтримувати потрібну температуру по мірі необхідності. Вони можуть слідкувати за процесом до декількох місяців, поки не досягнуть потрібного результату.
Після завершення процесу ферментації, який залишається на розсуд виробника, пілоны обприскують водою, щоб повернути вологу в листя. Після цього день або два витрачаються на те, щоб тютюн правильно аерувався (набрався киснем).
Не всі компанії так роблять. Тепер, коли ви знаєте про ферментацію, можете почати визначати, які компанії слідують виснажливому процесу, описаному вище, а які ні. Ферментація надає кінцевому продукту унікальну якість і в кінцевому підсумку відокремлює виробників тютюну високого класу від виробників тютюну низького рівня.
Деякі компанії повторюють ці кроки кілька разів, щоб змінити якість і смак тютюну.
Ферментація тютюну: важливість етапу обробки
Процес ферментації – важливий етап у створенні високоякісної розкішної сигари. Хоча ферментація є природним процесом, дорогі бренди розвивають цей процес, використовуючи методи, які дозволяють краще контролювати і забезпечувати більшу послідовність.
Інтернет-магазин “Перекур” має в асортименті продукти винятково високої якості. Звернувшись до нас, споживачі зіштовхуються з професійним обслуговуванням клієнтів. Для замовлення потрібно вибрати необхідний товар (сигаретні гільзи, тютюн, машини для набивання тютюном та ін.) та ввести дані для відправлення. Протягом деякого часу з вами зв’яжеться фахівець для підтвердження. Для ознайомлення з асортиментом онлайн-магазину “Перекур” перейдіть на головну сторінку сайту. Приємних покупок!